Chandhok bevestigd bij HRT F1 team

Karun Chandhok is vandaag bij de presentatie van het HRT F1 Team bevestigd als tweede coureur. De Indiër krijgt Bruno Senna naast zich als coureur. Ook werd vandaag de livery van de nieuwe auto onthuld.

"We hebben de rijders line-up gecompleteerd met de Indiër Karun Chandhok die de auto in ons allereerste seizoen mag gaan besturen. We waren onder de indruk van zijn prestaties in de GP2. Het is mooi om nog voor de Indiase Grand Prix een rijder uit India op de grid te hebben," zegt teambaas Colin Kolles vanuit Murcia. "Alles is nu geregeld na een onmogelijke race tegen de klok om de teamnaam nog geregistreerd te krijgen en ik denk dat we nu een basis hebben om vanuit te bouwen. Nu moeten we samenwerken, samen leren en ons als team blijven ontwikkelen."

"Het nieuwe HRT F1 Team, Hispania Racing F1 Team is in Murcia ontstaan," zegt eigenaar Jose Ramon Carabante. "Ik ben er trots op om iedereen in Murcia, waar de roots van het team liggen, welkom te heten en mijn land de trots te geven van het eerste Spaanse Formule 1-team ooit. De naam Hispania is niet alleen de naam van één van mijn bedrijven, maar ook de Romeinse naam voor het Iberisch Schiereiland. Dat geeft de identiteit van ons nieuwe team goed weer."