Cornelissen wint wereldbekerwedstrijd

Adelinde Cornelissen heeft in  Göteborg de Wereldbekerwedstrijd dressuur gewonnen. De amazone kwam met Jerich Parzival tot een score van 84,400%.

De Europees kampioene bleef daarmee de Zweed Patrik Kittel (79,800%) en Imke Schellekens-Bartels(79,750) voor. Anky van Grunsven niet verder dan de vierde plaats met 77,250%. Van Grunsven plaatst zich daardoor niet voor de Wereldbekerfinale, binnenkort in Den Bosch. Naast Cornelissen en Schellekens-Bartels zal daar ook de al reeds geplaatste Edward Gal uitkomen. Voor Cornelissen zal het haar eerste optreden in de finale worden. Vorig jaar zou ze in Las Vegas al meedoen, maar ging het mis omdat Parzival kort voor de start geblesseerd raakte. "Daarom hebben we er nu extra veel zin in", reageerde de amazone. "Vooral ook omdat het in eigen land is."

Van Grunsven ziet ondanks het missen van de finale in haar eigen brabant kansen voor later dit jaar. "Ik wist dat het moeilijk zou worden. Eerder in het seizoen hebben we pech gehad. In Lyon won ik, maar kreeg ik minder punten omdat het deelnemersveld niet aan alle normen voldeed. Daarna is Painted ook nog even ziek geweest. Het zat gewoon niet altijd mee." De Olympisch kampioene gaat zich nu richten op de Wereldruiterspelen, later dit jaar in kentucky. Daar wil ze met Salinero aan de start verschijnen.