Trulli: "Lotus komt nog tekort"

Jarno Trulli denkt niet dat Lotus in de eerste vier races van het nieuwe F1-seizoen het gevecht met de gevestigde teams aan kan gaan. De Italiaan reed gisteren een tijd van 1:25.059 op het circuit van Barcelona waarmee hij met de T127 4,3 seconden langzamer was dan de snelste man van de dag Nico Rosberg.

Trulli is blij dat hij na de betrouwbaarheidsproblemen van vrijdag gisteren meer dan 100 ronden kon rijden. "We kunnen niet blij zijn met het tempo, maar dit is wat we op dit moment kunnen, dus we moeten er mee om gaan. We komen tijd tekort en alles moest versneld worden om de auto op tijd gereed te hebben voor het testen en de race in Bahrein. Meer kunnen we nu niet van het team vragen," zei de Italiaan.

"We zijn er klaar voor om te racen, maar nog niet om te vechten. Ja, misschien met Virgin, maar de rest is nog buiten bereik voor ons," zei de Italiaan die denkt dat als het circus terug in Europa is het beter zal worden. Hij legde zonder problemen een hele raceafstand af. "De betrouwbaarheid is goed. Ik ben blij met deze twee dagen, want we reden redelijk wat kilometers. We zijn hier om problemen te ontdekken en we weten dat we in bepaalde gebieden wat tekort komen, maar daar kunnen we nu weinig aan doen. Die dingen komen later wel."