Succes van 'Ace Attorney' komt onverwacht

Shu Takumi had nooit verwacht dat zijn games zo populair zouden zijn in Europa en de Verenigde Staten. De bedenker van Phoenix Wright en andere Ace Attorney-games had niet eens verwacht dat de games in het westen uit zouden komen, schrijft De Britse editie van het 'Official Nintendo Magazine'.

"De Ace Attorney-serie is een visie van mijn idealen voor het mystery-genre. Ik ben ook een grote fan van drama in de rechtszaal, dus ik wist wel dat de eerste Ace Attorney een goede game zou worden, maar ik had niet verwacht dat het zo populair zou worden. En ik had zeker niet kunnen dromen dat Phoenix Wright naar het buitenland zou gaan", aldus Takumi.

De eerste game uit de serie, 'Phoenix Wright: Ace Attorney' verscheen in 2006 op de Nintendo DS. Ditzelfde spel verscheen in 2001 echter al in Japan op de Gameboy Advance. Na de release van de eerste Phoenix Wright-game, verschenen er nog twee. Binnenkort zal de advocaat ook zijn debuut maken op de Nintendo Wii, en zijn eeuwige rivaal Miles Edgeworth krijgt binnenkort ook een eigen game op de Nintendo DS.

Succes van 'Ace Attorney' komt onverwacht
Succes van 'Ace Attorney' komt onverwacht (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum