Vucinic bezorgt Roma onverdiende zege bij Fiorentina

AS Roma heeft dankzij een nipte zege op Fiorentina de tweede plaats in de Serie A overgenomen van AC Milan. De Romeinen hadden blij mogen zijn met een punt in Artemio Franchi, maar Mirko Vucinic bezorgde zijn ploeg alsnog drie punten (0-1).

De ploeg van Claudio Ranieri had het zeer lastig in Florence. De thuisploeg leek na een kleine twintig minuten op voorsprong te komen. De treffer van Juan Manuel Vargas werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarvoor rijkelijk laat werd gefloten. Even later was diezelfde Vargas opnieuw dichtbij een doelpunt. Deze keer werd zijn inzet knap gekeerd door Roma-doelman Julio Sergio.

Aan Romeinse kant waren de aanvallende impulsen zeer beperkt. De eerste grote kans kwam op naam van Mirko Vucinic. De Montegrijn raakte de bal in kansrijke positie totaal verkeerd. Fiorentina hadden gezien het spelbeeld het meeste recht op een doelpunt. Telkens bleek Julio Sergio het eindpunt van de aanvalsdrang van de thuisploeg.

De Braziliaanse doelman zag zijn uitstekende optreden uiteindelijk aan de andere kant beloond worden met drie punten. Kort voor tijd kreeg Vucinic de bal per ongeluk voor de voeten bij een corner, waarna hij niet nadacht en uithaalde: 0-1. Fiorentina zette alles op alles om de terechte gelijkmaker te forceren, maar ook in de extra tijd was Julio Sergio onverslaanbaar.