Alonso: "Eindelijk is het zover"

Ferrari beleefde deze week een uitermate goede eerste testweek in de Formule 1. De F10 prijkte de afgelopen dagen in Valencia met Felipe Massa al bovenaan de tijdenlijsten en vandaag was dat met Fernando Alonso achter het stuur niet anders. De Spanjaard waakt echter voor te veel euforie, omdat het maar testen zijn en niet iedereen aanwezig was.

"Ik heb maanden op dit moment gewacht en eindelijk is het zover," zei Alonso die voor het eerst in de Ferrari mocht rijden. "We hebben de laatste weken veel in de fabriek gewerkt, maar ik miste nog de ervaring op de baan. Vandaag heb ik me vooral gericht op het leren kennen van de auto. Er waren vele nieuwe dingen voor mij, zoals de Schubert helm en de remmen van Brembo die ik nog nooit eerder gebruikt had."

"Ik moet zeggen dat het dankzij het werk van Felipe (Massa, red.) gelijk makkelijk ging. De auto was goed en snel, en de set-up was ook prima. Het is alleen niet mogelijk om te zeggen waar we ten opzichte van de anderen staan. Ikzelf heb ze niet gevolgd, omdat ik te veel werk voor het team te doen had. Er zijn nog zoveel onbekende zaken en het is net als een training van een voetbalteam: je weet niet of ze met twee doelmannen of met hun tweede team spelen."

"Om competitief te zijn moet je een betrouwbare auto hebben en wij zijn goed op weg," zei Alonso die zelf vandaag tot 127 ronden kwam. Hij kreeg veel steun van zijn fans. "Ik wist dat er veel fans verwacht werden, maar dit is toch even iets anders. Het is midden in de week en het was fantastisch om zoveel fans op de tribune te zien. Ik heb alle 127 ronden genoten."