Van Gaal: "Bayern is mijn laatste club"

Louis van Gaal is bij Bayern München bezig aan zijn laatste club. De trainer geeft in een interview met Sportweek aan dat hij na zijn tijd in Duitsland niet nog bij een andere club als trainer aan de slag gaat.

De 58-jarige trainer wil graag aan de slag als bondscoach. Dat ziet Van Gaal als zijn laatste klus. Eerst wil hij graag zijn contract bij Bayern München uitdienen. "Je kunt in het leven niet alles bepalen, maar gevoelsmatig is dit mijn laatste club."

"Bayern is een club waarbij ik mijn ambitie kwijt kan, ik heb hierna nog een contract van een jaar en het zou kunnen dat ik blijf. Mijn gewenste planning is: als ik hier klaar ben, bondscoach worden en dan zit mijn trainersloopbaan erop."

Na een stroeve start is Bayern bezig aan een goede reeks en is weer terug in de titelrace. Van Gaal weet dat het kampioenschap tot de mogelijkheden behoort. "De titel en de nationale beker behoren tot de mogelijkheden, we zitten in een flow. Wel heb ik deze week in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Mainz een lichte kentering moeten constateren."

"De spelers denken een beetje dat alles automatisch gaat, dat het wel goed komt. Maar het komt niet goed en daarom heb ik wel even opgetreden. Je moet er altijd hard voor blijven werken."