Ari mag van Advocaat naar Spartak Moskou

De Braziliaanse spits Ari zet zijn carrière waarschijnlijk voort in Rusland. Spartak Moskou heeft zich bij AZ gemeld voor de gedrongen aanvaller, die dit seizoen nauwelijks aan spelen toe komt in Alkmaar.

Ari mag mede vertrekken omdat trainer Dick Advocaat een overschot aan spitsen heeft. Om een dreigend geldtekort op te lossen, wil AZ voor het sluiten van de transferperiode van een aantal spelers af. Eerder deze week verkocht de landskampioen Sébastien Pocognoli voor ruim twee miljoen euro aan Standard Luik.

Ari, die onder interim-coach Advocaat juist weer speelminuten kreeg, lijkt de volgende die wat geld op gaat brengen voor AZ. "Maar het is nog niet rond", zei Advocaat vandaag op de website van de club. Advocaat liet wel doorschemeren dat hij goedkeuring heeft gegeven voor de transfer van de Braziliaan. "Als ik het niet eens ben met een transfer kan ik 'nee' zeggen, maar ik moet ook aan de club denken. Ik word overal in gekend. Maar voorin hebben we wel te veel spitsen, dat is een feit. Een mogelijk vertrek van Ari kan ik opvangen met bijvoorbeeld Jeremain Lens."