Aerts: "Te vroeg om Willlem II af te schrijven"

Willem II speelt ook in het huidige seizoen in de onderste regionen van de Eredivisie. Doelman Maikel Aerts heeft echter vertrouwen en verwacht dat zijn ploeg de weg naar boven in zal slaan.

Aerts staat vanavond tijdens de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk onder de lat. De confrontatie is van eminent belang, daar zowel de nummer zeventien als achttien van de Eredivisie naar punten snakt. "Ik begrijp dat mensen op basis van de ranglijst de wedstrijd tegen RKC als een degradatieduel beoordelen, maar het is te vroeg om ons af te schrijven. Met vijftien wedstrijden voor de boeg hebben we alles in eigen hand", zegt Aerts in De Telegraaf.

"Twee seizoenen geleden wonnen we in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 3-0 van NEC, dat stijf onderaan stond. Maar na de winterstop bleef NEC op twee competitiewedstrijden en een bekerduel na ongeslagen en haalde het zelfs nog Europees voetbal. Een overwinning kan ons ook vleugels geven."

De 33-jarige aanvoerder van de Tilburgers beseft dat zijn ploeg uit een ander vaatje moet tappen om een ommekeer teweeg te brengen. "Het is duidelijk dat we het anders moeten invullen dan voor de winterstop. We moeten het vooral nog meer samen doen, alle elf spelers moeten met dezelfde gedachte op het veld staan."