Vuurwapen en boksbeugel gevonden bij controle

De politie heeft afgelopen nacht bij een controle op de A27 in auto's een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en vier zakjes wiet aangetroffen. In totaal werden 260 auto's doorzocht, de voertuigen van 3020 passanten via automatische kentekenregistratie gecontroleerd en 679 bestuurders beboet voor te hard rijden, meldt de politie vandaag.

De controle vond plaats op een carpoolplaats achter AC restaurant Meerkerk tussen 22.00 en 04.00 uur. Aan de controle werkte naast de politie ook de douane en de marechaussee mee. De marechaussee kon door de controle een onderzoek starten naar twee automobilisten die een vals paspoort en een vals rijbewijs toonden.

Vier mannen, drie van 23 en een van 35 uit Amsterdam, werden aangehouden nadat in hun auto het vuurwapen was gevonden. Voor de overige in beslag genomen goederen werden geen verdachten aangehouden, maar moest direct een boete van 300 euro worden betaald.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 173 kilometer per uur, waar 120 kilometer per uur was toegestaan. Een automobilist uit Duitsland moest direct 600 euro betalen vanwege zijn snelheidsovertreding. Ook werden boetes uitgeschreven voor technische gebreken als defecte verlichting. Verder werden 225 blaastesten uitgevoerd. Drie bestuurders mochten niet verder rijden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Controle op de A27