Alonso wil carričre bij Ferrari afsluiten

Fernando Alonso wil zijn Formule 1-carrière af gaan sluiten bij Ferrari. De Spanjaard is net in dienst bij de Italiaanse renstal die hij in 2010 de wereldtitel moet gaan bezorgen. De wereldkampioen van 2005 en 2006 zei in een persconferentie dat hij zich thuis voelt bij het team uit Maranello.

Alonso reed in de F1 in het verleden voor Minardi, McLaren en Renault. Zijn nieuwe werkgever Ferrari zal zijn laatste worden. "Daar ben ik voor de volle honderd procent zeker van. Ferrari is voor iedere coureur het beste wat je kan bereiken. Het is bijna onmogelijk om de motivatie te vinden voor een ander team, omdat je nergens dezelfde omgeving en gevoelens zal vinden. Ik heb nu rust, omdat ik één van mijn doelen heb bereikt."

De Spanjaard waarschuwde alvast dat hij door het weinige testen in de eerste races nog niet optimaal zal kunnen presteren. "Ik heb in februari maar zeven of acht dagen om te testen, dus in de eerste drie of vier races heb ik me nog niet volledig aan de auto en aan het team aangepast. Daarna zal iedereen de beste versie van Alonso en de beste versie van Ferrari te zien gaan krijgen."