Ook Cambuur kent financiële zorgen

SC Cambuur Leeuwarden staat er sportief gezien met een tweede plaats in de Jupiler League goed voor, maar financieel gezien valt er wel het nodige te verbeteren. Het tekort over vorig seizoen leek 700.000 euro te zijn, maar naar nu blijkt is het 1,8 miljoen euro.

De later ontslagen financieel directeur Wilco Dommelholt heeft de situatie bij Cambuur te rooskleurig voorgesteld. Waar hij de uitgaven op 3,26 miljoen euro begrootte bleken deze uiteindelijk 5,2 miljoen euro te zijn. De inkomsten stegen door de goede resultaten weliswaar tot 3,7 miljoen euro, maar met name door de hoge salariskosten werden deze teniet gedaan.

Een oplossing voor de financiële problemen bij de Leeuwarders lijkt wel in zicht te zijn. Met projectontwikkelaar Leyten zal waarschijnlijk voor 1 januari een deal worden gesloten over de verkoop van het stadion. Daarnaast zal er op jaarbasis zeker een half miljoen euro bezuinigd moeten worden om de begroting sluitend te krijgen. Tenslotte zullen vier commissarissen uit eigen middelen een flinke storting in de clubkas doen.