Fry: "Formule 1-coureurs zijn te goed"

Volgens Nick Fry, bedrijfsleider van Mercedes GP, zijn de Formule 1-coureurs van tegenwoordig te goed. De Brit beweert dat de races veel minder spannend zijn omdat de rijders bijna geen fouten maken.

Op het Motorsport Business Forum in Monaco sprak Fry over een verbetering wat betreft de inhaalmogelijkheden in de Formule 1. "De circuits moeten het juiste ontwerp hebben, er moet gewerkt worden aan een goede band en ook naar de remmen moet gekeken worden", aldus de Brit.

"Een deel van het probleem is echter dat de huidige Formule 1-coureurs simpelweg te perfect zijn. Ze maken gewoon geen fouten. In dat opzicht zijn wij het slachtoffer van onze eigen efficiëntie geworden", vertelde Fry.

Fry vertelde ook dat het van groot belang is dat de Formule 1 weer spannend wordt. Daarbij hoort ook de rijdersparade, die traditioneel op zondagmiddag voor de start van de race plaatsvindt.

Fry: "We weten allemaal dat de presentatie van die parade beter kan. De rijders staan nu allemaal op een vrachtwagen en praten met elkaar. Dat vindt niemand leuk om naar te kijken. Daar gaan we aan werken."