Sauber wacht op groen licht FIA

Peter Sauber heeft in Blick gezegd dat zijn renstal nog steeds op het groene licht van de FIA wacht om in 2010 te kunnen racen. Nadat BMW de stekker uit het Formule 1-project trok vond het snel een koper in de vorm van Qadbak. Na de terugtrekking van Toyota hoopt het team nu op een plaats op de grid.

"We wachten geduldig op onze startplekken," zei Sauber. De reden dat hij en zijn team nog moeten wachten is omdat de FIA van Toyota wil horen waarom het Japanse team uit de sport gestapt is en hoe het met de legale positie van dat team zit. "Dat heeft directe gevolgen voor de toekomst van de dertiende inschrijving," zei de FIA in een verklaring.

Eerder zei de FIA dat Sauber het veertiende team in de Formule 1 was en dat het zou proberen om de renstal alsnog op de grid te krijgen, ondanks dat er maar 26 auto's op de grid toegestaan zijn. Met de terugtrekking van Toyota is die ruimte er nu gekomen, maar hier en daar lijkt er een kink in de kabel te zitten. Zo zou Qadbak alleen de renstal van BMW over willen nemen als Sauber volgend jaar verzekerd is van een plek op de grid. Voorlopig rest de Zwitsers niets anders dan afwachten.