[NHL] Wild langs Maple Leafs


De Minneosta Wild profiteerden van de zwakke instelling van de Toronto Maple Leafs door met 2-5 te winnen in een uitwedstrijd. Man van de wedstrijd werd goalie Niklas Backstrom met 37 reddingen.

In de eerste periode werd er van beide kanten volop aangevallen getuige de veertien schoten op doel van beide kanten. De eerste goal was aan het einde van de eerste periode voor Wild-aanvaller Martin Havlat in de powerplay. Alexei Ponivarovski maakte slechts 25 seconden later de gelijkmaker met een schot vanaf de zijkant.

De tweede periode was volledig voor de Minnesota Wild. Ondanks slechts een klein voordeel in aantal schoten op doel wisten zij driemaal te scoren en de Maple Leafs zonder goal te houden. De eerste treffer van de periode was voor Marek Zidlicky in de powerplay. Hij schoot de puck van grote afstand langs de gescreende Jonas Gustavsson. Nieuwbakken captain Mikko Koivu maakte er 3-1 van tegen een vermoeide shift van Toronto die net uit de 5-tegen-3 penalty kill vandaan kwam. Slechts vijf seconden later was de wedstrijd definitief beslist door een goal van Greg Zanon.

De Toronto Maple Leafs drongen in de laatste periode nog wel aan met maar liefst 18 schoten op doel, maar het mocht niet meer baten. Pas twee minuten voor tijd wist Phil Kessel de 4-2 op het scorebord te krijgen. Vervolgens pakten de Minnesota Wild twee tijdstraffen, waardoor de Maple Leafs nadat de goalie van het ijs werd gehaald een 6-tegen-3 situatie creëerden. Hier wisten zij echter niet van te profiteren, en tot overmaat van ramp wist 3 seconden voor tijd Owen Nolan zelfs nog in het lege net te scoren.

Toronto-coach Ron Wilson, de voormalige San Jose Sharks-coach, was vanzelfsprekend niet blij na de nederlaag. "We lijken slecht te presteren als we niet op zaterdagavond thuis spelen. We speelden veel te vlak en leken wel tevreden met onze prestaties van de afgelopen weken. We zijn echter niet goed genoeg om tevreden achterover te kunnen leunen na een paar goede weken, dus ik was teleurgesteld in onze wedstrijdmentaliteit." De Maple Leafs hadden in de afgelopen zeven wedstrijden punten gehaald na een zeer zwakke seizoensstart.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Toronto Maple LeafsMinnesota Wild2-5
Boston BruinsPittsburgh Penguins3-0
Montreal CanadiensCalgary Flames0-1
Ottawa SenatorsEdmonton Oilers4-3 (SO)
St. Louis BluesVancouver Canucks6-1
San Jose SharksNashville Predators4-3