Rossi dreigt met vertrek naar Ducati

Valentino Rossi heeft gedreigd met het vertrek naar Ducati als Yamaha voor 2011 geen keuze maakt tussen hem en Jorge Lorenzo. Beide kemphanen vechten om de nummer één status binnen de renstal en mocht het Japanse merk voor Lorenzo kiezen dan gaat Rossi in op het aanbod van Ducati.

BBC Sport vroeg de Italiaan of hij zijn carrière af wilde sluiten bij Yamaha. "Ik ben er niet meer 100% zeker van. Het hangt er vanaf wat er volgend jaar gebeurt. Het hangt van mijn prestaties af en van wat Yamaha beslist voor 2011. Ik denk dat Yamaha een keuze moet maken tussen Jorge en mij voor 2011," zei de Italiaan die niet de beste vrienden is met zijn teamgenoot Lorenzo.

Rossi voelt zich gevleid dat een Italiaanse renstal hem wil hebben, maar in eerste instantie wil hij toch bij het Japanse merk blijven. Hij heeft echter nog geen beslissing gemaakt. "Het is te vroeg om te zeggen, maar ik heb een geweldige optie bij Ducati lopen om van motor te veranderen en om te proberen met een Italiaanse motor te winnen. Het is een mooie kans, maar ik geef de voorkeur aan het blijven bij Yamaha, omdat de band tussen Yamaha en mij speciaal is."