Poetin helpt slachtoffers inferno Perm

De Russische premier Vladimir Poetin heeft slachtoffers van de fatale brand in Perm omvangrijke en snelle hulp toegezegd. Families van de 113 mensen die omkwamen krijgen ieder 500.000 roebel (11.000 euro); de tientallen gewonden krijgen ieder 400.000 roebel (9000 euro). Het geld wordt zo snel mogelijk overgemaakt.

Poetin deed zijn toezegging gisteravond tijdens een verrassingsbezoek aan Perm, meldde het Russische persbureau Interfax. Poetin legde een boeket rode rozen op de rampplek en nam een minuut stilte in acht. Ook sprak hij in de stad, 1400 kilometer ten oosten van Moskou, met lokale politici en reddingsmedewerkers.

Rusland hield gisterem een dag van nationale rouw vanwege de brand. In het hele land hingen de vlaggen halfstok en werden herdenkingsdiensten gehouden. Ook een aantal televisieprogramma werd geannuleerd.

De brand brak vrijdagavond uit als gevolg van het afsteken of ontploffen van vuurwerk in het etablissement. Delen van het interieur vatten ogenblikkelijk vlam en veroorzaakten zo het dramatische inferno.

  (foto: ANP)