'Zieke' moeder misbruikte haar 6 kinderen

Een sadistische moeder van acht kinderen is gisteren in Groot Brittannië schuldig bevonden aan het onderwerpen van haar zes kinderen aan een 'misselijkmakende' zes jaar durende periode van mishandeling en verwaarlozing. De kinderen varieerden in leeftijd van 4 tot 16 jaar.

De 37-jarige moeder mishandelde haar zes kinderen met voorwerpen waaronder een riem, gebroken kleerhanger en een vleeshamer. Uiteindelijk werd de moeder schuldig bevonden aan totaal achttien strafbare feiten, waaronder het snijden van haar kind met een mes en het verbranden van één van haar andere kinderen met een hete schroevendraaier. De moeder sloot ook twee schoolvrienden van haar dochters op nadat ze getuige waren geweest van de mishandelingen.

De mishandelingen vonden plaats van januari 2002 tot juli 2008. De gebeurtenissen kwamen aan het licht toen twee kinderen van de vrouw hun leraren op school vertelden dat ze werden mishandeld. De kinderen zijn inmiddels opgevangen door een instantie, ondanks het feit dat diezelfde instantie al sinds 1999 op de hoogte was van de gezinsproblemen.