Onduidelijkheid onderzoek handelwijze Leers

Oppositiepartij VVD in de Maastrichtse gemeenteraad wil opheldering over het onderzoek naar het handelen van burgemeester Gerd Leers (CDA) rond een Bulgaars nieuwbouwproject. VVD-fractievoorzitter John Aarts zei vandaag inzage te willen in de opdrachtverlening voor dit onderzoek aan het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING).

De opdracht aan BING is door het college van burgemeester en wethouders gegeven, maar Aarts wil dat de raad mee kan beslissen over de vraagstelling aan het bureau. Hij zegt verbaasd te zijn dat alleen om een onderzoek naar de feiten gevraagd is. "Wij willen van BING een advies hoe de geconstateerde feiten zich verhouden tot de regelgeving", zei Aarts vandaag.

Volgens Aarts is hem beloofd dat hij inzage kreeg in de opdrachtverlening. "Twee weken later heb ik echter nog niets ontvangen", zei hij vandaag. De woordvoerder van Leers zei dat Aarts de opdrachtverlening zo snel mogelijk zal krijgen. Maar het onderzoek is al gaande en is binnen drie weken afgerond. "Dan kan de raad over alles vragen stellen", aldus de woordvoerder.
Submitter:  Bron: ANP