Circusvoorstelling vanuit de ruimte

De eerste clown in de ruimte, de Canadees Guy Laliberté, heeft vandaag de eerste voorstelling in de ruimte gegeven. De oprichter van het Cirque du Soleil gaf een twee uur durende show vanuit het internationale ruimtestation ISS. Hij wilde hiermee aandacht vragen voor het watertekort in de wereld.

Aan de show 'Beweeg Sterren en Aarde voor Water' werkten artiesten en gasten mee uit veertien landen onder wie de Amerikaanse voormalige vicepresident en Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Al Gore, U2-voorman Bono en actrice Selma Hayek, meldde de BBC. Laliberté is als ruimtetoerist aan boord van het ISS. Hij is de zevende en voorlopig laatste ruimtetoerist. Hij betaalde voor zijn retourtje ruimte naar verluidt omgerekend 24 miljoen euro.

Elke artiest las een deel van een gedicht geschreven door auteur Yann Martell waarin werd benadrukt dat alle mensen op de wereld toegang moeten hebben tot schoon water. Daarna volgde een muzikaal of artistiek optreden. Kijkers werden uitgenodigd een petitie te tekenen waarmee zij beloven minder water te gaan gebruiken.