Sato wil terug in Formule 1

Takuma Sato wil in 2010 terugkeren in de Formule 1. De Japanner zegt dat hij nog niet klaar is met de sport en pas naar andere raceklasses wil kijken als alle hoop op een stoeltje verkeken is.

Sato reed voor het laatst een Formule 1-race bij Super Aguri dat voor de Grand Prix van Turkije in 2008 failliet werd verklaard. Voor dit jaar was de Japanner in de race om een stoeltje bij Toro Rosso, maar hij verloor van Sébastien Buemi en Sébastien Bourdais.

Sato wordt gelinkt aan het IndyCar-team van Gilles de Ferran, maar de Japanner zegt dat het niet zijn eerste keuze is om in Amerika te gaan racen. "Ik ben naar de Indy500 geweest en daar liggen kansen, maar ik wil altijd op het hoogste niveau acteren en dat blijft het doel. De Formule 1 is nog steeds niet klaar met mij, want ik wil terugkeren en competitief meedoen. Ik heb de ervaring en de snelheid en ik hoop dat ik het kan doen," zei Sato tegen Autosport.

De Japanner zegt met zowel gevestigde teams als nieuwe renstallen in gesprek te zijn. Mocht het niet lukken, dan wil hij niet net als dit seizoen langs de zijlijn staan. Hij wil koste wat het kost volgend jaar ergens gaan rijden.