Ausma met shorttrackploeg naar WB-wedstrijden

De KNSB heeft gisteren bekend gemaakt dat shorttrackers Rudy Koek, Ingmar van Riel, Sanne van Kerkhof, Jorien ter Mors, Liesbeth Mau-Asam en Jessica Ausma toegevoegd zijn aan de ploegen voor de twee belangrijke wereldbekerwedstrijden in Montreal (Canada) en Marquette (Verenigde Staten) in november.

Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Annita van Doorn en Maaike Vos waren al eerder aangewezen. In vergelijking met de eerste twee wereldbekerwedstrijden van dit seizoen is Ausma de enige nieuweling. Vorig seizoen maakte ze haar debuut in de wereldbeker maar bij de laatste wedstrijd liep ze een zware blessure aan haar enkel op.

De komende wereldbekerwedstrijden zijn belangrijk voor de aflossingsploegen voor de Olympsche Spelen komend jaar. De mannen en vrouwen zullen over twee wedstrijden bij de eerste acht moeten eindigen om als team naar Vancouver te mogen.

Annita van Doorn en Sjinkie Knegt zijn individueel in bezit van olympische nominaties. Geen van de shorttrackers heeft nog aan de kwalificatie-eisen voldaan van NOCNSF.