Räikkönen wil punten pakken in Japan

Na een teleurstellende tiende plek in Singapore hoopt Ferrari-coureur Kimi Räikkönen komend weekend in Japan wel in de punten te finishen. De 29-jarige Fin wil de Italiaanse renstal aan de punten helpen voor het constructeurskampioenschap waar ze momenteel derde staan. Achtervolger McLaren is na Singapore tot op drie punten genaderd.

"Ik zal komend weekend voor het eerst met een Ferrari over Suzuka rijden", vertelde Räikkönen. "In Fuji heb ik twee keer een podiumplaats behaald met dit team, maar dat is een compleet ander circuit. Suzuka is een erg snel en uitdagend circuit en in 2005 behaalde ik er een van mijn mooiste Formule 1-overwinningen. Ik startte achteraan en wist helemaal aan het einde van de race de leiding te pakken."

"Mijn doel voor komend weekend is om in de punten te finishen", vervolgde de voormalig wereldkampioen. "We zullen ons best daarvoor doen, maar het zal niet gemakkelijk worden. Het zal ook niet eenvoudig worden om onze derde plaats in het kampioenschap vast te houden, aangezien McLaren met een opmars bezig is."