Historische overwinning van HFC Haarlem

In de strijd om de KNVB beker heeft HFC Haarlem gisteren een knappe 3-1-overwinning behaald op buurman Telstar. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Haarlem in het bekertoernooi aan het langste eind trekt in de Kennemer Derby.

De eerdere vier ontmoetingen vielen ten prooi aan Telstar. In deze vijfde editie heeft de ploeg van Jan Zoutman dus een historische overwinning geboekt. De eerste maal dat beide ploegen elkaar troffen was in het seizoen 1967/1968, toen beide ploegen in een bekerpoule zaten met EDO en RCH.

In de eerste helft van de jaren ’90 werd de wedstrijd driemaal gespeeld in het bekertoernooi. In 1991/1992 was Telstar - Haarlem zelfs het affiche in de kwartfinale van de KNVB beker.

In de vijfde editie, op dinsdag 22 september jongstleden, begon Haarlem scherp aan de wedstrijd en kwam al in de vierde minuut op voorsprong door een doelpunt van Roel de Graaff. Laurens ten Heuvel verdubbelde na een kwartier spelen de score. Telstar kwam in de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen, al zorgde Haarlem-verdediger Mac-Intosch nog voor spanning door de bal boven zijn eigen doelman Marco van Duin op de lat te plaatsen.

Na rust was Telstar vaker op de helft van Haarlem te vinden. Na een handsbal van Milan Berck Beelenkamp in het eigen strafschopgebied mocht Fafiani vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer scoren. Invaller Marvin Wijks gooide de wedstrijd echter weer op slot. Na een dribbel aan de rechterkant schoot Wijks de bal op fenomenale wijze in de verre hoek, waarmee de eerste bekeroverwinning van HFC Haarlem op rivaal Telstar een feit was.

Submitter:  Bron: FOK!sport