[US Open] S. Williams ontkent bedreigingen

Serena Williams heeft de lijnrechter naar eigen zeggen niet bedreigd. Dit heeft de Amerikaanse, na afloop van haar verloren halve finale tegen Kim Clijsters, tijdens een persconferentie laten weten.

"Heeft zij verteld dat ze zich bedreigd voelde? Ik ben nog nooit bij een ruzie betrokken geweest dus ik weet niet waarom zij zich bedreigd zou moeten voelen," aldus Williams, die niet in wilde gaan op de uitgesproken woorden. "Om eerlijk te zijn; ik weet het niet meer. Het gebeurde in het heetst van de strijd."

Williams vond het overigens geen vreemd voorval. Volgens haar uitten tennissers hun frustraties wel vaker richting de lijnrechters. "Hoeveel tennissers schreeuwen niet naar lijnrechters? Iedereen doet dat wel eens. Spelers worden gefrustreerd en dan gebeuren dit soort dingen soms. Dat heb ik al talloze keren meegemaakt."

Het tumult zorgde er echter wel voor dat de prestatie van Clijsters, die na twee jaar weer in het tenniscircuit terugkeerde, naar de achtergrond werd gedrukt. De Belgische speelde een goede wedstrijd en had constant een overwicht. Toen Williams door het lint ging, trok ze zich wijselijk terug. "Ik wilde hier niet bij betrokken worden," lichtte de tennisster toe. "Ik mocht mijn concentratie niet verliezen, want ik moest nog een punt maken. Ik ben op het einde van de tennisbaan gaan staan en probeerde overal vandaan te blijven."