Gemengde gevoelens bij Badoer over kans in F1

Luca Badoer mag na bijna tien jaar eindelijk weer eens een race in een Formule 1-auto. Toch is de Italiaanse coureur niet heel erg blij met de kans die Ferrari hem geboden heeft voor de race in Valencia. Hij vindt het jammer dat Michael Schumacher zijn terugkeer in de sport niet mee kan maken.

"Als kind wilde ik altijd al racen voor Ferrari en nu krijg ik de kans om dat verlangen waar te maken," aldus de 38-jarige Badoer op de site van Ferrari. "Ik vind het jammer voor Michael, want hij deed er alles aan om terug te keren. Ik zeg dit zowel als vriend en als fan. We hebben veel contact gehad de laatste dagen en we hebben vorige week in Lonato nog gekart. Dus ik volgde hem van zeer nabij in zijn poging."

"Gisteren een paar minuten nadat Stefano Domenicali mij het nieuws heeft verteld belde hij mij al op en ik weet dat hij altijd klaar voor me zal staan en me zal steunen," zei Badoer die ook nog niet met de F60 getest heeft en in december voor het laatst in een Formule 1-auto heeft gereden. "Ondanks dat de regels er voor zorgen dat testrijders veel minder kilometers maken, heb ik me voorbereid om onder alle omstandigheden klaar te staan, net zoals ik de afgelopen jaren al gedaan heb. Ik draai namelijk al even mee. Na het ongeval van Felipe ben ik me meer gaan voorbereiden en daarom verwacht ik geen problemen te hebben."