Contador wijst aanbod Astana af

Alberto Contador is niet ingegaan op een aanbod van Astana om zijn contract tussentijds te verlengen. Zijn huidige contract loopt nog tot eind volgend jaar.

Dit heeft de broer en zaakwaarnemer van de tourwinnaar gezegd tegen de Franse sportkrant L'Équipe. "Ik heb Astana laten weten dat we niet op het aanbod ingaan en dat de toekomst van Alberto niet afhankelijk is van geld", aldus Fran Contador. "We kijken momenteel naar zijn toekomst. We willen rust."

Contador had tijdens de afgelopen Tour de France problemen met zijn teamgenoot Lance Armstrong. Dit heeft de Spanjaard volgens zijn broer veel energie gekost. Dit seizoen hadden we Bruyneel aan de ene kant, de directie in Kazachstan aan de andere kant en Alberto er tussenin zonder dat we wisten wat er allemaal precies speelde. We hebben niets tegen de mensen uit Kazachstan, maar de zaken zijn momenteel te gecompliceerd voor ons. We zoeken naar een oplossing voor het nog een jaar lopende contract van Alberto", aldus zijn broer. Overigens vertrekt Armstrong ook bij Astana, hij richt Team RadioShack op.