Trulli dicht bij contractverlenging

Jarno Trulli denkt momenteel na over een nieuwe aanbieding van Toyota die hem ook in 2010 aan het Duits/Japanse Formule 1-team zal gaan binden. De Italiaan is een van de meest ervaren coureurs op de grid en wil de potentie van Toyota graag tot uiting brengen.

Volgens de geruchten heeft Kimi Räikkönen een aanbieding van Toyota geweigerd en wil het team nu Trulli met een zeer goede aanbieding behouden. "Op het moment dat ik rij, dan geniet ik er van. Zolang je snel rijdt, is er geen reden om ongerust te zijn," zei de Italiaan tegen Autosport.com. "Je weet niet wat er gaat gebeuren, want het is niet duidelijk waar de Formule 1 nu heen gaat. Dat wordt snel duidelijk."

"Ik ben blij met mijn prestaties en mijn vertrouwen. Ik heb in mijn hoofd niet het gevoel dat ik moet stoppen, want ik heb nog veel te doen. Ik voel me sterk en competitief, dus ik hoop dat ik in de Formule 1 kan blijven. Maar het is lastig om op dit moment te praten, want het team heeft andere dingen te doen."

Toyota begon het jaar sterk, maar viel daarna terug en eindigde de laatste race in Duitsland buiten de punten. De renstal probeert de opgelopen achterstand weer in te lopen, zodat de eerste overwinning eindelijk eens geboekt kan worden. "Het is nog steeds een sterk doel voor dit jaar en ik geloof er in. Er is een gat, maar het zit er in en je moet er klaar voor zijn om het te pakken," zei de Italiaan die smacht naar een nieuwe zege.