Vermeer wil contract verlengen

Doelman Kenneth Vermeer wil graag bij Ajax blijven, ook al verliest hij de huidige concurrentiestrijd met Maarten Stekelenburg

Het contract van Vermeer met Ajax loopt medio 2010 af. Dat zijn verbintenis nog niet is verlengd, baart de doelman geen zorgen. "We hebben één keer gesproken en voor de rest houd ik me er niet mee bezig," aldus Vermeer tegenover Sportweek. "Ik wil best bijtekenen. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt."

Mocht Stekelenburg eerste doelman worden van Ajax, dan is dat voor Vermeer geen reden om weg te gaan bij de Amsterdammers. "Dit is mijn club en mijn ontwikkeling verloopt voorspoedig," vertelt de sluitpost hierover. "Ik had vorig seizoen in mijn hoofd om bij de eerste achttien te komen. Dat is vrij vlot gelukt. Daarna ben ik zelfs periodes eerste keeper geweest. Het gaat snel. Jammer alleen dat ik geblesseerd raakte aan mijn schouder en daardoor het seizoenslot moest missen."

Trainer Martin Jol zal over enkele weken de knoop doorhakken wat betreft de plaats onder de lat bij Ajax. Vermeer geeft aan dat hij zich erbij neer zal leggen, mocht hij tweede keus worden. "Als ik ernaast kom te staan, zul je mij niet het woord 'onacceptabel' in de mond horen nemen. Iedereen wil spelen. Mocht de keuze niet op mij vallen, dan zal ik keihard blijven werken. Er kan altijd weer een kans komen."