Rossi: "Record Agostini bepaalt toekomst niet"

MotoGP-coureur Valentino Rossi boekte afgelopen zaterdag op het TT-circuit van Assen zijn honderdste overwinning uit zijn profloopbaan. De Italiaan heeft het record van de legendarische Giacomo Agostini in het vizier, maar hij zegt dat zijn toekomstplannen er niet door bepaald worden.

"Het is erg lastig vergelijken," zei Rossi. "Ten eerste heeft Agostini 22 overwinningen meer en dat is heel erg veel. Daarnaast reed hij in twee klasses tegelijk, terwijl het aantal races per seizoen minder was. Dus dat zijn min of meer toch evenveel races. Ik heb hem jammer genoeg nooit zien racen en ken hem alleen maar van de videobanden. Ik denk dat het onmogelijk is om te vergelijken, maar hij heeft 22 overwinningen meer, dus hij is de grootste."

Rossi staat nog tot eind 2010 bij Yamaha onder contract en wil alleen verlengen als hij competitief is en de motivatie nog heeft. "Ik ben nu goed gemotiveerd, voel me goed en ik ben snel op de motor. Ik weet niet of ik het record van Giacomo ga pakken, want het zijn er 22 meer. Ik heb nog een contract voor 2010 bij Yamaha en volgend seizoen ga ik beslissen. Als ik nu zou moeten beslissen, dan zou ik doorgaan, want het is mogelijk om nog drie tot vier jaar te doen, maar je weet het natuurlijk nooit."