Doelman verliest duim bij het paardrijden

Doelman Sven Beuckert zal zijn meest recente rit met een paard niet snel vergeten. De sluitpost van het Duitse MSV Duisburg verloor bij het paardrijden zijn duim en moet nu vrezen voor het einde van zijn loopbaan.

Beuckert (35) leidde het paard met de teugels naar een manager in Hünxe, toen het dier er vandoor ging. Door de teugel scheurde de duim van Beuckert af. Bild meldt dat de duim tijdens een operatie in Duisburg weer werd teruggezet, maar of alles volledig zal herstellen en de doelman zijn carrière een vervolg kan geven is nog onduidelijk.

"Eerst realiseerde ik me niet wat er aan de hand was", zei Beuckert in een reactie. "Ik voelde een korte, stekende pijn. Toen ik naar mijn hand keek, kon ik niet geloven wat ik zag."

Zijn grootste succes vierde Beuckert in het seizoen 2000/2001, toen hij met Regionalliga-ploeg Union Berlin wist door te dringen tot de finale van de DFB Pokal. De eindstrijd ging met 2-0 verloren tegen Schalke 04, maar aangezien die Köngsblauen het seizoen erop in de Champions League mochten spelen kregen Beuckert en Union Berlin een startbewijs voor de UEFA Cup.