Kluivert komt mogelijk nog terug als voetballer

Een club heeft hij al ruim een jaar niet meer, maar toch wil Patrick Kluivert nog niet hardop zeggen dat zijn actieve carrière definitief voorbij is.

"Ik word over twee weken 33 jaar, ik zou dus ook nog kunnen voetballen en ik moet zeggen dat ik me goed voel," vertelt Kluivert tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb geen last meer van fysieke kwaaltjes. We zien het later dit seizoen wel. Voorlopig heb ik er veel zin om na een seizoen onder Louis van Gaal bij AZ nu bij PSV mee te lopen en te zien of het erin zit, trainer worden."

Kluivert zal de komende maanden bij PSV aan de slag gaan als stagiair. Eind 2009 hoopt de ex-speler van Ajax en FC Barcelona zijn trainersdiploma binnen te halen. Aanvankelijk was het echter de bedoeling dat Kluivert met de A1 van Ajax zou gaan meelopen. "Een maandje terug heb ik inderdaad Danny Blind opgebeld. Toen hebben we het gehad over een stage van drie maanden bij de A1."

"Maar omdat Frank de Boer al een assistent heeft, zouden we dan met drie man op het veld komen te staan," legt Kluivert uit. "Van mijn docenten op de cursus Coach Betaald Voetbal moet ik de komende drie maanden laten zien dat ik het coachen onder de knie heb. Ik voorzie dat er bij PSV daarvoor meer ruimte ligt. Daarom heb ik een andere keuze gemaakt."

Bij PSV gaat Kluivert zich bezig houden met het belofteteam. "Daar kom ik samen te werken met Anton Janssen, het gaat om een periode van drie maanden. De periode na december? Dat ligt helemaal open. Ik ben wel benieuwd hoe Fred Rutten mijn stage zal beoordelen. Als hij zou zeggen: Ik zie het in je zitten als trainer en er is plaats binnen de club, dan sluit ik graag aan bij PSV."