Uitslag RKC Waalwijk - De Graafschap

RKC Waalwijk komt vanaf volgend seizoen uit in de Eredivisie. In eigen huis wonnen de Brabanders met 1-0 van De Graafschap, dat automatisch degradeerde. Benjamin de Ceulaer was verantwoordelijk voor de enige treffer.

Na bijna een half uur spelen kwam RKC Waalwijk via De Ceulaer verdiend op voorsprong. Volmer ging de fout in, waarna de Belg wist te scoren. De Graafschap zorgde via Buijs, Wuytens en Assaidi voor gevaar, maar was niet trefzeker.

Na de thee trok De Graafschap ten strijde, maar RKC Waalwijk wist zonder al te veel inspanningen overeind te blijven. Via invaller Vorm waren de Brabanders zelfs nog een aantal keer gevaarlijk, maar de invaller miste tot twee keer toe.

Door deze uitslag keert RKC Waalwijk na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de Eredivisie. De Graafschap zal vanaf volgend seizoen weer in de Eerste Divisie te zien zijn.


Karakteristieken

RKC Waalwijk - De Graafschap 1-0
27’ de Ceulaer 1-0

Toeschouwers: 7.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Gele kaart: Snoyl, van Mosselveld, JOngsma (RKC Waalwijk), Meijer, Wuytens, Heijblok (De Graafschap)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, Mulder, van Mosselveld, Berger, Varela, Obodai (Jongsma/57), Benschop (Vorm/81), de Ceulaer (García/69)

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu (van den Ouweland/81), Drost, Volmer, Buijs, Meijer (Sahar/75), de Jong, Jungschläger, Assaidi, den Ouden, Wuytens

Submitter:  Bron: FOK!sport