Jansen ontkent aanbeveling Adams bij Celtic

Voormalig Celtic-coach Wim Jansen heeft Tony Adams naar eigen zeggen nooit aanbevolen als oefenmeester van de Schotse voetbalclub.

Volgens Adams zou hij grote kans maken om coach te worden van Celtic, mocht Jansen ooit nog terugkeren als technisch directeur bij de club. Jansen weerspreekt dit. ''Natuurlijk, toen Tony nog in Nederland als coach actief was werkte ik met hem samen en ik ken hem goed. We kunnen het goed vinden samen. Maar ons laatste contact is al van een hele tijd terug en ik heb hem nog nooit een voorstel gedaan over Celtic.''

Adams zit al een tijd in een dip. De voormalig Arsenal-speler en Engels international zit zonder werk sinds zijn ontslag bij Portsmouth. Die club won slechts vier van de 22 wedstrijden die onder zijn leiding werden gespeeld.

Jansen heeft een korte maar heftige geschiedenis als coach bij Celtic. Hij leidde de club uit Glasgow naar hun eerste kampioenschap sinds tien jaar en hij won daarbij meteen de nationale beker. Ondanks zijn succes vertrok hij binnen 48 uur na het binnenhalen van het kampioenschap, vanwege onenigheid met toenmalig algemeen directeur Jock Brown.

Al sinds het vertrek van voormalig Celtic-coach Gordon Strachan, gaat in Glasgow het gerucht dat zijn rol als coach door Jansen en Adams overgenomen zou worden.