Ooijer: "PSV domineerde Nederland jarenlang"

Dat het de voorbije jaargang met PSV wat minder ging, was voor verdediger André Ooijer geen reden om af te zien van een terugkeer naar Eindhoven. De bijna 35-jarige Ooijer zal binnenkort na drie seizoenen Blackburn Rovers weer te bewonderen zijn in het shirt van PSV.

Ooijer kende dus geen twijfels toen hij weer in Eindhoven tekende. "PSV heeft de Nederlandse competitie jarenlang gedomineerd, dan weet je dat het ook een jaar iets minder kan gaan," betoogt de ervaren verdediger tegenover Sportweek. "Toen ik in 1998 naar PSV ging, was het ook een zogenaamd tussenjaar. Onder Bobby Robson werden we dat seizoen derde, maar een jaar later waren we weer kampioen."

Ook het feit dat Fred Rutten de nieuwe trainer is bij PSV, heeft een positieve invloed gehad op de keuze van Ooijer. "We hebben altijd prettig samengewerkt. Ik hoop dat we dat volgend seizoen kunnen voortzetten. Ik heb niet alleen een hoge pet op van de trainer Fred Rutten, maar ook van de persoon."

Met ruim acht jaar PSV op het palmares was het voor Ooijer vervolgens helemaal niet moeilijk om voor een terugkeer te kiezen. "Ik ben altijd contact blijven houden met PSV, ik heb nog altijd veel vrienden in Eindhoven. De club zit in mijn hart."