Red Bull geeft titelstrijd nog niet op

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft gezegd dat de titelstrijd in de Formule 1 nog lang niet voorbij is. De Oostenrijker is er van overtuigd dat zijn team met Sebastian Vettel het gat in de puntenstand van 28 punten naar Jenson Button kan overbruggen.

"Brawn GP heeft een enorme voorsprong in zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap. We zijn er van overtuigd dat de komende races onze auto goed liggen en daarnaast hebben we nog wat nieuwe zaken in de pijplijn ziten," zei Horner tegen Autosport.

"Jenson is maar vier punten af van de maximale score. Dat is een prachtige prestatie, maar zaken kunnen erg snel veranderen. We gaan iedere race nemen zoals die is en het kampioenschap ontvouwt zichzelf wel."

Horner denkt dat als het tij beter had meegezeten voor zijn team dat het gat een stuk kleiner was geweest. "In Bahrein kwam Vettel klem te zitten achter de KERS-auto van Lewis Hamilton en in Spanje achter Felipe Massa. Dit heeft hem de kansen ontnomen om met Button voor de overwinning te gaan strijden. De kaarten zijn tot nu toe de kant van Brawn opgevallen. We kijken in ieder geval uit naar een gevecht met de Brawns, want alleen in China hebben we met ze geknokt."