Van der Vaart: "Ik wil knokken voor mijn kans"

Florentino Pérez gaf al vrij vroeg in zijn campagne aan dat er bepaalde spelers bij Real Madrid zullen vertrekken. Inmiddels is hij al voorzitter en wordt Kaká uitdrukkelijk gelinkt aan Real Madrid. Arjen Robben en Rafael van der Vaart moeten vrezen voor hun positie bij de club.

Op dit moment is het duo, samen met ploeggenoot Klaas-Jan Huntelaar, aan het voorbereiden voor een interland met Oranje. Ze zijn hiermee een beetje verlost van de druk van de media-aandacht die Madrid krijgt op dit moment. Alsnog zijn alle drie spelers bezig met hun toekomst in Spanje.

Robben maakt zich het minst zorgen over de speculaties. "Omdat je daar als speler toch geen invloed op hebt. Ik ga me daar nu echt niet druk om maken, pas als ze opeens drie of vier vleugelaanvallers tegelijk zouden halen, zou er voor mij echt iets veranderen. En dat zie ik niet snel gebeuren", aldus de Robben in het Algemeen Dagblad.

Van der Vaart lijkt wel te moeten vrezen voor zijn plek bij Madrid. Eerder werd er gesproken over een terugkeer naar Ajax maar de middenvelder vond dit te vroeg in zijn carrière. "Ik wil knokken voor mijn kans, bij deze club wil ik slagen. Dan ga ik niet na één teleurstellend jaar alweer weg. Voor mij is dat absoluut geen optie."