Cissé heeft voorcontract met Twente

Feyenoord wordt de laatste dagen steeds vaker genoemd als mogelijke nieuwe club voor Roda JC-aanvaller Sekou Cissé. FC Twente zegt echter dat er allang een akkoord is tussen de Enschedese club en de aanvaller uit Ivoorkust.

Cissé sprak onlangs met de nieuwe Feyenoord-trainer Mario Been en dit onderhoud verliep positief. Bovendien zou men bij de Stadionclub externe partijen bereid hebben gevonden om de transfersom voor de aanvaller op te hoesten.

Bij Twente begrijpt men echter niet veel van deze berichten. "Met stijgende verbazing volg ik de berichtgeving," zegt preses Munsterman in de Telegraaf. "We hebben gewoon een overeenkomst met Cissé, die bij ons een voorcontract heeft getekend. Zakelijk gezien is daar geen speld tussen te krijgen."

"Wij hebben ook nooit iets anders gehoord dan dat hij graag bij FC Twente komt spelen, omdat hij de Champions League wil meemaken en bovendien weer met zijn landgenoot Cheick Tioté in een ploeg wil spelen."

Algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde trapt op zijn beurt op de rem wat betreft de eventuele komst van Cissé. Volgens Gudde kunnen de Rotterdammers nog niet officieel beschikken over het geld dat nodig is om de aanvaller aan te trekken.

"De externe financiering is nog niet rond. Dat Cissé een interessante optie is, daar heeft Been niets verkeerds mee gezegd, maar dat is iets anders dan dat het in kannen en kruiken is, integendeel," legde Gudde uit tegen Radio Rijnmond.

FC Twente en Roda JC moeten het nog eens zien te worden over de afkoopsom voor de 24-jarige Cissé.