Goaltjesdief Janko praat met Celtic

Red Bull Salzburg-spits Marc Janko zal volgende week een gesprek hebben met het Schotse Celtic over een mogelijke transfer. The Bhoys zouden de veelscorende Oostenrijker al langere tijd in de gaten houden.

De 25-jarige Janko, dit seizoen al goed voor 39 goals in de Oostenrijkse Bundesliga, zou in januari al eens hebben gesproken met Celtic. Tegenover Sky Sports meldt zijn zaakwaarnemer Georg Stangassinger dat de interesse van de Schotse topclub in de lange spits serieus begint te worden.

"Marc staat open voor Celtic," aldus Stangassinger. "Hij was onder de indruk van zijn gesprek met de coach. Sinds zijn eerste gesprek heb ik nog één keer contact gehad met Celtic. Volgende week gaan we weer praten."

Ook Tottenham Hotspur zou geïnteresseerd zijn in Janko, maar Stangassinger zegt dat er momenteel meer contact is met Celtic. "Tottenham heeft hem recentelijk laten bekijken, maar op dit moment zijn we met Celtic meer in contact dan met welke andere club dan ook."

Een eventuele transfer van Janko naar Celtic zou gevolgen kunnen hebben voor Jan Vennegoor of Hesselink. De Tukker heeft een aflopend contract in Schotland en Celtic heeft de optie voor nog een seizoen nog altijd niet gelicht. PSV zou Lange Jan graag terughalen naar Eindhoven.