Van Gaal doet Belgische bond financieel voorstel

AZ-trainer Louis van Gaal heeft de Belgische voetbalbond KBVB een financieel voorstel gedaan, zo melden de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Onze zuiderburen willen Van Gaal graag aanstellen als de nieuwe bondscoach van De Rode Duivels.

Financieel gezien blijkt Van Gaal een haalbare kaart voor de KBVB, maar dan moet zijn huidige werkgever AZ wel een deel van zijn salaris betalen. De Alkmaarders zouden een duobaan van Van Gaal accepteren, maar willen ook dat de succescoach zijn contract met de landskampioen verlengt.

De KBVB laat deze week weten aan Van Gaal of onderhandelingen zullen worden voortgezet. "Hij vroeg om op korte termijn een seintje te krijgen", aldus bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Wij zullen hem voor het weekeinde op de hoogte brengen van onze plannen, we willen hem niet in het ongewisse laten."

België heeft echter serieuze concurrentie in de strijd om Van Gaal. Met name het Duitse Bayern München hengelt nadrukkelijk naar de diensten van de succescoach.