[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

De Washington Capitals hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins met 4-3 gewonnen en brengen de tussenstand op 2-0. Het was een ware clash tussen de supersterren Sidney Crosby en Alexander Ovechkin, die beide een hattrick scoorden.

"De hype is waarheid geworden: het is precies geworden wat de media erover schreven van tevoren. Een strijd tussen de twee beste spelers in de NHL, en vanavond namen ze beide hun team op de schouders. We hebben geluk dat Alexander in topvorm was," aldus Capitals-verdediger Mike Green. De hype begon al direct nadat de serie tussen de Hurricanes en de Devils in de laatste 80 seconden werd beslist.

In de clash der titanen kwam Alexander Ovechkin deze wedstrijd als de overwinnaar uit de strijd. Crosby wist weliswaar ook drie goals te scoren, maar Ovechkin kreeg net iets meer hulp van zijn teamgenoten waardoor de Capitals met 4-3 wonnen. Die ondersteuning was nodig ook, vooral in de eerste periode. Aan het einde van de eerste periode speelde Washington erg ongedisciplineerd, met enkele straffen tot gevolg. Een kleine drie minuten voor het einde van de periode leverde dat zelfs een vijf-tegen-driesituatie op, maar de Capitals wisten deze af te stoppen en zodoende de schade beperkt te houden tot een 1-0 achterstand.

De 1-0 werd overigens gescoord door Crosby in een powerplay-situatie. Hij wachtte voor het doel op de puck en kon zo de rebound uit een schot van Sergei Gonchar binnentikken. Na ruim twee minuten in de tweede periode maakte Ovechkin gelijk met een one-timer uit een pass van Viktor Kozlov. Crosby en de Penguins namen vervolgens weer een voorsprong op vergelijkbare wijze als hun eerste goal: Crosby tikte een rebound binnen. De gelijkmaker viel nog in dezelfde periode en werd gemaakt door David Steckel. Een schot van Tyler Sloan werd van richting veranderd door Pittsburgh-verdediger Kris Letang en kwam bij Steckel terecht. Die tikte de puck tussen de benen van Fleury door het doel in.

Na deze onderbreking van Steckel ging de Crosby-Ovechkin show verder. Ovechkin maakte een powerplay-goal na dertien minuten. Niklas Backstrom won een face-off in de aanvalszone en de puck kwam bij Mike Green terecht. Hij passte naar Ovechkin, en die one-timerde zijn tweede van de avond binnen. Hierna scandeerde het publiek "MVP, MVP". Twee en een halve minuut later completeerde Ovechkin zijn hattrick en scoorde zelfs de 4-2 met een afstandsschot waarbij hij Penguins-verdediger Gonchar als screen gebruikte. Dertig seconden voor tijd maakte Crosby de wedstrijd nog spannend door zijn hattrick te voltooien en de 4-3 te maken. De Capitals konden de Penguins in de laatste dertig seconden van scoren afhouden en namen zo een 2-0 voorsprong in de serie.