Van Veldhoven blij met overwinning

Roda JC is er dit weekend eindelijk in geslaagd om weer eens een wedstrijd te winnen. In eigen huis was de Limburgse formatie namelijk beter dan De Graafschap en won uiteindelijk met 3-1.

Hierdoor heeft Harm van Veldhoven, trainer van de club uit Kerkrade, ook weer wat lucht. "Ik ben natuurlijk zeer opgelucht. Als je vier weken geen goal kunt maken en ook vier weken verliest, dan is dit toch lekker. Dan zag je ook vorige week in die wedstrijd dat het diep zit bij de groep en dat doet de trainer dan natuurlijk ook wat."

Roda JC heeft een slechte reeks achter de rug, maar Van Veldhoven zag ook dat de spelers ervoor wilde knokken. ""Ik heb toch een ploeg gezien die wilde knokken. Een ploeg die ook vrij snel in de tweede helft de 1-1 tegen krijgt, maar toch weer opstond. Dus dat is positief, en daar kunnen we mee verder."

Het spelbeeld van de ploeg uit Kerkrade was overigens nog matig. In de tweede helft herstelde de manschappen van Van Veldhoven zich enigszins. "De tweede helft hebben we enkele goede kansen gehad, maar de eerste helft was zeker niet voldoende. We staan 1-0 voor, maar eigenlijk had De Graafschap het betere van het spel. Maar toen we de 2-1 maakten kregen we meer rust en gebruikten we de ruimtes beter."