Boukhari: "Ik maak m'n reputatie weer waar"

Nourdin Boukhari was gisteren trefzeker tegen zijn voormalig werkgever Sparta Rotterdam. In de vijftiende minuut maakte hij het eerste doelpunt van NAC, dat met 3-1 won.

"Het is zeker speciaal, je hebt er vorig jaar gezeten. Je kent bijna iedereen van de groep die er nu zit. Ze hebben een hele leuke groep, ook veel jonge talenten. Dat is iets was Sparta toch altijd heeft gehad", doelt Boukhari op het feit dat hij tegen zijn oude club speelde voor de camera's van de NOS.

In de vijftiende minuut was de aanvaller trefzeker. "En dan scoor je, dan maak je je reputatie gewoon weer waar. Ik zou zeggen: op naar de volgende." Maar toch juichte de doelpuntenmaker ingetogen. "Ik heb het al van tevoren aangegeven en gezegd. Het is gewoon respect naar m'n oude club toe, het blijft toch je club."

Aankomende donderdag wacht AZ voor de beker. "AZ is natuurlijk andere koek, maar we zien donderdag wel wie er beter is in Alkmaar. "Dat wordt zeker iets anders, één fout is fataal. Maar ik hoop op een hele mooie bekerwedstrijd. Bekers zijn altijd wat anders dan competities. Als je gelijk speelt daar en er komt een verlenging, dan worden spelers toch moe, wij ook. Dan hoop ik dat we met de strafschoppen daar iets kunnen halen."