Nedved stopt na dit seizoen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Pavel Nedved hangt zijn kicksen na dit seizoen definitief aan de wilgen. Dit maakte de middenvelder woensdag, na afloop van het Champions League-treffen met Chelsea (0-1), bekend.

"De tijd is gekomen om plaats te maken voor een nieuwe generatie. Ik voel me nog jong, maar ben al bijna 37 jaar. Daarom stop ik, ongeacht onze resultaten dit seizoen in de Serie A en Champions League. Ik verwacht niet dat ik nog op deze beslissing terugkom. Het is mooi geweest," liet Nedved in een reactie weten.

De Tsjech hoopt zijn carrière met een hoofdprijs af te kunnen sluiten. "Het zou fantastisch zijn om in mijn laatste seizoen de Champions League te winnen. Dat kan nog steeds, ook al is de eerste wedstrijd tegen Chelsea niet goed voor ons verlopen (1-0 verlies, red.). Maar er kan nog steeds van alles gebeuren, ik schat de kansenverhouding nu op 55-45 in het voordeel van Chelsea. Het wordt lastig voor ons, maar niet onmogelijk."

In 2001 vertrok Nedved naar Juventus. Daarvoor kwam de speler uit voor Lazio Roma. Twee jaar na zijn komst bij De Oude Dame werd de Tsjech ook nog eens uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar.