Verstappen hoopt dat Honda blijft

Jos Verstappen heeft de hoop uitgesproken dat Honda ook komend seizoen in de Formule 1 te zien zal zijn. Het team uit Brackley staat sinds december te koop, maar het is nog altijd niet duidelijk of de ploeg in Melbourne aan de start kan verschijnen.

"Ik hoop wel dat Honda in de Formule 1 blijft en naar ik weet is het team onder leiding van Ross Brawn ook gewoon bezig zich op het seizoen voor te bereiden," aldus Verstappen. "Of er al een 'management buy-out' is geregeld, zou ik niet durven zeggen. Ik krijg de indruk dat Honda het team wel wil opdoeken, maar aan de andere kant ook wel wil behouden om niet het personeel op straat te zetten. Dat kost ook geld. Wie het team uit de nood gaat helpen, zal binnen niet al te lange tijd bekend worden."

Er gingen overigens wel namen van potentiële kopers rond. "Er circuleerden de namen van Bernie Ecclestone en Virgin-eigenaar Richard Branson," ging Verstappen verder. "Dat Bernie mede-eigenaar van het Honda-team zou worden, kan uiteraard niet. Dan zou hij als Formule 1-baas tegenstrijdige belangen moeten dienen. Zijn aanbod is dan ook afgewezen. Die Branson zie ik wel zitten. Hij lijkt me er een type voor. Een beetje excentriekeling, wat de Formule 1 wel kan gebruiken. Of hij erin stapt? Het Honda-team zegt met meerdere partijen contact te hebben. Afwachten dus, al gaat de tijd dringen. Van belang is dat het team aan de start staat, want het veld van achttien wagens zou toch wat mager zijn."