Salcido blijft voor opschudding zorgen

Ondanks een kritisch interview over trainer Huub Stevens besloot Carlos Saldico uiteindelijk bij PSV te blijven. De Mexicaan blijft echter de gemoederen bezighouden in Eindhoven. Salcido moet zondag namelijk in Mexico zijn om het paspoort van zijn zoontje te signeren.

PSV had hem juist extra vakantiedagen gegeven om dit af te wikkelen. Toen de verdediger zich op 5 januari bij de bevoegde instantie meldde, kon er pas voor een week later een afspraak worden gemaakt. Vervolgens kon Salcido niet op tijd terugkeren naar Eindhoven voor het vertrek naar het trainingskamp in La Manga. Bovendien waren alle rechtstreekse vluchten van Mexico naar Spanje volgeboekt.

Door al deze perikelen miste Salcido al acht trainingen en ook de eerste oefenwedstrijd. Deze week zullen daar een aantal oefensessies en de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Den Bosch bijkomen. Eric Addo, die binnenkort naar Roda JC verhuist, vervangt de Mexicaan nu noodgedwongen op de trainingen.

"Niet ideaal, maar het kan niet anders. Ik wil een trainbare groep hebben. Ik hoop dat ik aan het einde van de week iedereen aan boord heb", zegt trainer Stevens berustend tegenover de Telegraaf.