De Mul twijfelt over transfer naar Genk

Het is nog maar de vraag of Racing Genk de gevraagde duidelijkheid van Tom de Mul snel krijgt. De oud-Ajacied, momenteel speler van Sevilla, weet nog niet of hij Genk een goede club vindt om zijn carrière te vervolgen. Dat zegt zijn belangenbehartiger Mustapha Nakhli tegen Goal.com.

De Mul verruilde ruilde in de zomer van 2007 Sevilla in voor Ajax. In het zuiden van Spanje wist de rechtsbuiten echter nooit een vaste basisplek te veroveren. Tot nu toe speelde hij slechts tien competitieduels waarin hij éénmaal doel trof.

De 22-jarige De Mul wil graag aan spelen toe komen en overweegt Sevilla te verlaten. "In België zijn een aantal clubs, waaronder Racing Genk en Standaard Luik, geïnteresseerd in Tom", vertelt zaakwaarnemer Nakhli aan Goal.com. "We moeten kijken of Genk een interessante club is. Dat weten we nu nog niet."

"Sevilla staat in ieder geval niet onwelwillend tegenover een transfer. Maar laat duidelijk zijn: Tom hoeft niet persé weg daar, want hij heeft het hartstikke naar zijn zin", vervolgt de zaakwaarnemer, die niet twijfelt aan de kwaliteiten van De Mul. "Het is gewoon een hele sterke speler die veel pech heeft met z’n concurrent bij Sevilla, Jesus Navas. Hij is, op Cristiano Ronaldo na, de beste rechtsbuiten van Europa."

Onder de geïnteresseerden zijn volgens Nakhli geen Nederlandse clubs. Is een terugkeer naar Ajax überhaupt ooit 'im frage' geweest? "Daar kan ik niets over zeggen", luidt het neutrale antwoord van Nakhli. De Mul brak bij de Amsterdamse club door en was in het seizoen 2006/2007 een vaste waarde van Ajax. In totaal speelde de Belg 52 wedstrijden voor de Godenzonen, waarin hij vijf keer scoorde.