De Zeeuw: "AZ is verder dan Ajax"

Demy De Zeeuw is weer helemaal terug op zijn oude niveau en zijn club staat na de eerste helft van de competitie bovenaan, met drie punten voorsprong op Ajax. Volgens De Zeeuw logisch, aangezien AZ verder is dan de Amsterdammers.

De Zeeuw vertelt tegenover VI dat het middenveld van AZ steeds beter op elkaar ingespeeld raakt: "Ik zat eerst niet lekker in mijn vel en de trainer dacht dat ik met Stijn Schaars een goed koppel zouden vormen op het middenveld. Hij heeft inmiddels wel gelijk gekregen alleen toen hadden wij onze oude niveau nog niet terug. Sinds David Mendes da Silva op de rechterkant speelt, worden wij steeds belangrijker voor AZ. een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden kun je niet niks noemen."

Verder vertelt de middenvelder dat AZ verder is dan Ajax: "AZ word al een tijd met PSV vergeleken, maar wij spelen mooier voetbal vind ik. Toen we tegen Ajax moesten spelen hebben we ze uitgebreid bekeken toen ze tegen Utrecht thuis speelden. Ajax domineerde maar kreeg geen kansen om echt door te breken, wij zakten wat meer in tegen Utrecht en dat resulteerde tot zes of zeven kansen in de eerste helft. Ik vind gewoon dat wij verder zijn dan Ajax, wij hebben een team. Ajax is veel te afhankelijk van Luis Suarez. Wie weet hoe ze zonder hem zouden presteren."