Kubica: "De wereldtitel winnen, dát is wat telt"

Robert Kubica is gebrand om volgend seizoen de wereldtitel te pakken. Vorig seizoen werd de BMW Sauber-coureur geprezen als één van de best presterende coureurs, maar de Pool neemt daar geen genoegen mee.

Afgelopen seizoen werd Kubica vierde in het eindklassement, met evenveel punten als nummer drie Kimi Raikkonen. In een top vijftig van coureurs van het jaar die door Autosport gepubliceerd werd, stond Kubica bovenaan. Ook door vele andere mensen werd de coureur geprezen om zijn prestaties en sommigen noemden hem zelfs de beste coureur van 2008.

De Pool neemt hier geen genoegen mee. Tegenover Eurosport vertelt Kubica: "De beste coureur is degene die de meeste punten scoort. Het is leuk als mensen doorhebben wat je bereikt, dat voelt goed, maar het is een veel beter gevoel om de wereldtitel te winnen, want dát is wat telt."

Kubica wil dus niets anders dan volgend seizoen de titel te pakken: "Het zou beter voor mij zijn om de titel te winnen terwijl mensen zeggen dat ik niet zo’n goede coureur ben, dan dat ik vierde eindig terwijl mensen zeggen dat ik goed werk heb geleverd."

Toch kijkt de coureur van BMW Sauber met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen: "Het was belangrijk om in 2008 te laten zien wat ik kan. In 2007 presteerde ik niet naar behoren. Nu kunnen de mensen zien wat ik kan."