Krajcik niet naar Roda, De Man naar GBA

De transfer van Slavia Praag-verdediger Matej Krajcik naar Roda JC is afgeketst. De rechtervleugelverdediger verkiest een andere optie boven Roda JC.

Eerder kwamen de speler en club tot een akkoord, de transfer ging niet door vanwege de aanvullende voorwaarden. Martin van Geel reageert teleurgesteld in het Algemeen Dagblad. "Jammer, maar hij verkiest een andere optie. We zijn een hele tijd met hem bezig geweest, hij was een goede speler geweest."

De club zal waarschijnlijk afscheid nemen van twee andere spelers. Roda bereikte een overeenkomst met het Belgische Germinal Beerschot over de transfer van Mark de Man. De verdediger kwam dit seizoen over van Anderlecht en speelde slechts zeven wedstrijden voor de club uit Kerkrade.

Ook Jan Paul Saeijs zal de club zeer waarschijnlijk verlaten. Hij verkast naar ADO Den Haag. "Met ADO komen we er denk ik wel uit. Maar ook Saeijs moet met hen rond komen en dat is vooralsnog niet zo," aldus Van Geel.

Roda heeft dringend behoefte aan versterkingen. "Maar we hebben de financiën niet en zullen eerst moeten verkopen, voor we kunnen kopen."